«

»

Apr 09

TAK SALAH BELI EMAS HIBAH


 

Sekarang ni setiap hari orang menelefon untuk beli emas hibah. Ada yang tak ada modal lagi, ada yang nak beli sedikit seperti 10 gram dulu, ada yang nak buat pinjaman tapi tak boleh.

Semua kehendak bukan kata tak boleh beli emas tetapi belum cukup syarat maka belum sampainya untuk menyertainya kerana minima belian emas bernilai RM25,000 ke atas.

Sebabnya, hibah yang diberi setiap bulan 2% dan jika RM25,000 bererti RM500 dan ia tidak tetap kerana akan berubah mengikut perancangan syarikat dan ia merupakan hadiah jadi tidak boleh secara tetap. Lebih baik ada daripada tak ada langsung 2% sebulan memang lebih tinggi.

Pembelian emas hibah juga mempunyai syarat-syarat dan jika setuju dengan syarat maka boleh membeli dan antara syaratnya ialah perjanjian perlu diperbaharui setiap 3 bulan , emas simpan sendiri, perlu menyediakan dokumen yang diperlukan, bersetuju proses mendapat emas memakan masa 1 hingga 3 minggu.

Dalam belian emas ini, pemilik emas mendapat hibah setiap bulan yang sememangnya banyak membantu meringankan beban kewangan mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Have A Great Days

3 comments

 1. zikri

  Salam tuan admin…

  Kalau kita jadi consultant emas hibah ni, emas yang kita beli tu(syarat kata kena beli 50g emas…) akan mendapat hibah juga ke?

  selain tu, pembaharuan perjanjian akan menggunapakai harga emas semasa atau harga emas semasa beli? bagaimana sekiranya harga emas itu jatuh atau naik?

  saya memang berminat dan adalah modal sedikit dalam 100g emas boleh dapat… tapi nak tahu jawapan dahulu kalau boleh… thanks…

  p/s: boleh bagi tau office kat mana?? nak tinjau dan menambah keyakinan…

  1. Admin

   dipersilakan…bila nk dtg?

  2. Tomas

   Sebenarnya bukan 1/3 lagi tapi dengan 1/10 dari total harga emas kita sudah bisa beevairntnsi emas lewat gadai emas bri syariah dan kita gak harus punya emas.Tinggal dateng langsung dan minta itungin berapa modal yang harus disiapkan untuk emas dengan ukuran tertentu ntar langsung dihtungin deh lengkap dengan hitungan ijarohnya.Ini sudah sya praktekkan bersama istri untuk tabungan masa depan

Leave a Reply