Jun
15

Gandakan Simpanan Dan Tingkatkan Pendapatan

Have A Great Days

Jun
13

Pendapatan Pasif RM12,000 untuk membayar komitmen

Anda mungkin sedang memikirkan bagaimana nak tambah pendapatan , nak jadikan duit anda beranak dan mendatangkan hasil namun anda risau jika perancangan anda tidak menjadi.

Dalam Platform menggandakan duit dan jana pendapatan, pastinya ada risiko cuma ia bergantung pada anda bagaimana nak mengurangkan risiko tersebut.

Paling pertama kaedah untuk kurangkan risiko andalah balikkan semula modal anda.

Dengan NCAP ( Network Capital Auto Profit ) , anda diberi dua pilihan :

  1. Sebagai INVESTOR
  2. Sebagai NETWORKER

Pendapatan Pasif yang anda boleh perolehi disini adalah :

  1. Return Of Capital (ROC ) 1% – 1.5% setiap hari
  2. Welcome Commision 10% – 35%
  3. Group Bonus – 10%

Sebagai contoh dengan modal RM40,000 bererti ROC anda setiap hari RM300 ke RM600. Mengapa ia tidak tetap ? Ia adalah bergantung pada pasaran terbuka. Jika tetap ia sudah jatuh riba’.

Welcome Commision disini ialah anda perkenalkan diri anda sendiri pun anda mendapat WC. Contohnya anda join RM40,000, Komisen anda juga antara RM6,000 ke RM8,000.

Group Bonus ini maknanya jika anda mempunyai dua orang bisnes partner sahaja , anda sudah boieh dapat Group Bonus. Contohnya dua partner anda daftar akaun RM20,000 seorang , Bonus anda 10% dari RM20,000 adalah RM2,000.

Untuk lebih lanjut , anda boleh klik link ini untuk maklumat : MuliaExchange ( Klik Sini )

Have A Great Days

Apr
30

Gunakan Emas Untuk Minimakan Risiko Dan Dapat Pendapatan Setiap Bulan

gtp ncap

Bisnes Emas sangat menguntungkan. Biarpun banyak pelaburan dfi luar yang menawarkan pulangan menarik tetapi tidak dapat bertahan lama.

Berbanding Emas, walaupun ramai yang terkena dengan program emas, tetapi perniagaan emas masih kekal stabil. Mengapa ia stabil ? Cuba anda lihat sendiri kedai emas. Mereka kekal jalankan perniagaan.

Ramai yang terkena dengan program emas kerana mereka tidak mendapat emas fizikal. Jika anda ingin bermain dengan emas, anda perlu pastikan anda membeli emas fizikal.

Ramai yang keliru, asal beli emas sahaja, mereka sangkakan beli emas macam beli sayur. Beli emas sedikit nak kaya lebih. Mentaliti ini yang buatkan ramai kena tipu.

Sebabnya, contoh beli emas 100 gram dengan anggaran harga RM15,000 dah sangka boleh jadi jutawan atau kaya. Nak dapat keuntungan. Jika fikir begitu , rasanya tak perlulah bekerja lagi kalau dah setakat ada RM15,000.

Orang indonesia yang kerjanya sapu bangunan pun ada simpanan RM20,000. Itu orang yang ada RM15,000. Orang yang ada RM1,500 lagilah kebanyakan mereka sedekahkan sahaja duit mereka ke skim pelaburan.

Jadi, bagaimana nak buat duit dengan emas selain kena beli emas banyak banyak contohnya beli emas 1 kilogram ?

Nak tahu Rahsia ? Tahukah anda, orang yang ada emas 10 kg emas pun tak boleh buat duit sebelum dia menjual emas dia sedikit demi sedikit. Bila jual barulah dapat hasil. Itupun kena tengok harga emas naik atau tidak.

Emas sebenarnya satu objek yang tidak berubah. Harga emas naik bukan sebab nilainya tetapi harganya menjadi mahal sebab nilai matawang kita menjadi semakin turun setiap tahun.

Anggap sahaja macam batu yang anda warnakan emas. Ia tetap begitu sahaja.

Jadi bagaimana nak mendapat keuntungan daripada Emas ? Gunakan emas sebagai modal untuk rolling duit. Nak buat keuntungan hanya dari matawang ( duit kertas fiat ). Bukan emas yang boleh diberanakkan. Tetapi duit boleh diberanakkan.

Anda pasti penah lihat macamana duit di beranakkan bukan? Mudah sahaja. Letaklah duit contohnya RM10,000 dalam ASB. Dalam masa 10 tahun duit anda dah jadi hampir RM20,000. Ia tak mandul setakat RM10,000.

Jadi jika anda tidak mahu duit anda mandul , anda jangan letak bawah katil. Anda letak di bank atau skim pelaburan seperti ASB , Unit Trust , Insuran , Skim cepat kaya. Setiap pelaburan ada risikonya jadi atas ilmu dan pengalaman anda jika nak melabur.

Apa sebenarnya fungsi emas? Emas ini adalah platform atau sandaran yang terbaik untuk membekukan duit kita yang mengalir macam air.

Anda ada RM100,000 dalam tangan. Kalau ikut zaman sekarang ini , tak sampai sebulan boleh habis duit RM100,000 itu. Anda pasti sudah dengar kisah orang yang habiskan duit dia sebanyak RM200 juta menang loteri habis dalam masa tak sampai 5 bulan. Anda boleh rujuk link ini kalau nak kepastian : klik siniĀ 

Jadi bila ada emas ini, anda seolah olah mampunyai simpanan. Simpanan dalam bentuk emas yang lebih stabil dan solid. Jika anda mempunyai 5 kg emas anda sudah dianggap jutawan.

Program GTP ( Gold Trade Profit ) ini tawarkan untuk anda . Cara paling mudah untuk gandakan pendapatan dan simpanan sekarang.

1) Pinjaman di Bank Rakyat atau bank tempatan yang lain. Anda boleh memohon pinjaman di bank jika anda berkelayakan sehingga RM200,000.

2) Jika anda layak mendapat pinjaman RM200,000 , anda boleh beli emas 1 kilogram anggaran harga RM140,000 ke RM150,000. Baki RM50,000 untuk anda gunakan sebagai perbelanjaan atau komitmen.

3) Emas yang anda beli anda cagarkan di Pos Ahrahnu dan anda akan terus mendapat pinjaman. Sebelum itu, jangan cagar terus 1 kilogram. Cagar hanya 500 gram sahaja. Lagi 500 gram anda pegang dalam tangan

4) Duit dari cagar emas di Ahrahnu itu anda akan terus mendapat pinjaman 75% daripada marhun emas. Katakan marhunnya RM158. RM158 x 500 gram bersamaan RM79,000. 75% x 79,000 = 59,250.

5) Anda boleh gunakan RM50,000 itu sebagai modal untuk mendapat pusingan wang yang memberi pendapatan pasif di NCAP ( Net Capital Auto Profit ) yang menggunakan medium pertukaran matawang risiko rendah dan boleh hasilkan pendapatan pasif setiap bulan RM 7,500. NIlai ini cukup untuk bayar tebusan bulanan emas anda.

6) Anda telah gunakan emas sebagai platform untuk minimakan risiko. Jika berlaku sesuatu yang tidak terduga seperti pelaburan anda rugi, anda masih lagi mempunyai emas di tangan 500 gram dan 500 gram di pajakan ah rahnu. Emas di tangan boleh digunakan sebagai stok penimbal untuk menebus emas anda yang dicagar daripada kena lelong.

Bagaimana jika anda tidak layak mendapat pinjaman sehingga RM200,000 ? Anda boleh mulakan dengan amaun rendah. Beli emas 100 gram ke 500 gram dahulu. Jika anda sudah ada simpanan dan inginkan pendapatan pasif atau takut simpanan anda habis, anda boleh mulakan beli emas dahulu.

Kami sebelum ini juga mempunyai simpanan di bank hingga ratusan ribu tetapi bila dapat tahu matawang menjadi rendah, kami tukarkan ke emas fizikal. Kita sudah melihat apa yang berlaku di negara Greece. Duit di bank semua kena beku.

Terpulang kepada anda untuk membuat pilihan dan pelbagaikan sumber pendapatan. Jika harapkan satu sahaja sumber, dan ditarah lama kelamaan ia habis.

Kesimpulannya, pelbagaikan sumber dengan strategi minimakan risiko. Itulah kaedah untuk menghadapi situasi ekonomi sekarang.

Jika berminat untuk menyertai program GTP ini, anda boleh emailkan ke juaramulia@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Have A Great Days

Older posts «